[...] kaloryczność w ciągu dnia, którą sobie obrałaś jest bardzo niska... 1500kcal to mało. W każdym razie wafle ryżowe do wyrzucenia, poza tym staraj się, aby w każdym posiłku było dobre źródło białka (szukaj ich lepszych źródeł, więcej jajek przykładowo, nabiał wcale nie jest dobrym źródłem białka), węglowodanów i tłuszczy. Powodzenia Ci życzę! ;-)
Cały czas stosuję praktycznie taka sama dietę, jedynie manipuluję iloscia węgli i tłuszczy. Obecnie wyglada to tak: sniadanie: omlet z płatkami owsianymi lub odzywka białkowa z płatkami owisanymi + jajka lub jajecznica z chlebem razowym w ciągu dnia jem 3-4 posiłki: pieczony kurczak/ryba + ryż brązowy/makaron brązowy + warzywa i oliwa na noc: [...]
Zle nie sa. Ale na pewno sa lepsze zrodla weglowdanow, pod wzgledem zawarosci witamin, mineralow, blonnika, ilosci weglowodanow, czasu przygotowania, itp. Najwazniejsze to urozmaicac, a nie wykluczac dane zrodlo z diety.
Jak wiemy, dieta stanowi 70% naszego sukcesu, niezależnie od postawionych celów. Musimy więc uważnie pilnować talerza i wiedzieć, co na nim położyć. Najważniejszym posiłkiem dnia jest śniadanie. Po x godzinach snu (6-9) organizm „wskakuje” w kataboliczny stan (kiedy to używa aminokwasów do czerpania energii, przez co następuje [...]
[...] wyżej, o tyle póki jest ona dostępna to organizm czerpie jej tyle ile potrzebuje a czasem nawet więcej. Przecież nadmiar ciał ketonowych, czyli niewykorzystanych jako źródło energii, zostaje wydalony z moczem. Dlatego uważam, że spowolnienie metabolizmu w ketozie będzie nieporównywalnie mniejsze niż na zwykłym VLCD, właśnie z racji [...]
[...] przechodzą przez maszynkę do mielenia. Potem na sitko aby odsączyć sok. Następnie odpad zalewany wodą i znowu na sitko. Odpad do lodówki i zjem jako wypełniacz żołądka i źródło błonnika (mam nadzieję, że nie ma tam zbyt wiele węglowodanów - zjadam przecież jeszcze jabłka). Podobnie będę postępować z winogronami (odpady do zamrażarki - [...]
[...] wiele razy staje się prawdą! Wiadomości przeczytane wielokrotnie w różnych źródłach przyjmujemy za prawdziwe. Nastał czas przekonywania, że tłuszcze są dobre a główne źródło tuszy to cukier i fruktoza! - autorzy zarabiają na artykułach, książkach. A my wszyscy tyjemy gdy zapomnimy na chwilę o tym, że jemy za dużo niż potrzebujemy! [...]
Jako źródło węglowodanów do posiłków w stylu obiad itp co stosować ?? Ryż biały/ brązowy/paraboliczny/dziki/ makaron/ kasza gryczana / kasza jęczmienna/ czy może jeszcze inne danke za odpowiedzi
[...] większosci miałyby to byc węglowodany o niskim IG).TYmczasem przecietnie spozycie wynosi około 240 gramów, co nie zapewnia dostatecznego dowozu produktów mogących stanowic źródło glikogenu w pożądanej ilosci.Po prostu nie da sie zjesc tyle, zeby sprostac wymaganiom. diete nalezy zatem uzupełniac odżywkami wysokowęglowodanowymi, mlekiem [...]
Tak, mylisz się. Wieczór to bardzo dobry okres na podawanie węglowodanów. Nawet lepszy niż rano. Możesz powołać się na jakieś źródło/badania? Do tej pory wszystko co czytałem opierało się na zasadzie, że najlepiej węgle przed snem odpuścić - bo to idealne warunki by odłożył się tłuszczyk, a spożycie białka może powodować problemy ze snem, [...]
Mam pytanie : jaki powinien być stosunek węglowodanów ,białek i tłuszczy w diecie masowej , bo nalazłem trochę mało wiarygodne źródło ,w którym pisało że 12-15% białka ,25-35% tłuszczy i reszta węgli . Proszę o odp.
[...] powzwalają już eliminować ich znaczną ilość w margarynach co wpływa na ich jakość ale również wyższa cenę. Z masłem jest podobnie, chociaż to zdecydowanie lepsze źródło tłuszczu, jest głównie mniej przetworzone natomiast ilość tłuszczy trans sięga do 5%. Margaryn raczej się nie używa, masła do smarowania kanapek bardziej. Ale są [...]
[...] , ryż , kasza gryczana/jaglana/kuskus/pęczak) tłuszcze ( oleje lniany rzępakowy zimnotłoczony , awokado , orzechy nerkowce, włoskie, laskowe , migdały ). Pamiętaj że tuńczyk to nie jest dobre źródło białko a także co do węglowodanów http://potreningu.pl/articles/972/weglowodany-w-ostatnim-posilku-moga-ulatwiac-redukcje-tluszczu- Pozdrawiam :-)
[...] ziemniaków i tym podobnych niezdrowych węglowodanów, ale przeżuwanie orzechów jest nudne i męczące %-)%-) Pestki dyni, które mi polecano wielokrotnie jako zaj**iste źródło białka i zdrowych tłuszczów smakują dla mnie przeokrutnie, a przecież drogie nie są. Więc jak zobaczyłem, co typek wyrabia z blenderem, jakie koktajle sobie [...]
Witam , mam pytanko odnośnie ostatniego posiłku w diecie na mase wiadomo ze dobrze jest zjeść białko tóż przed pójściem spać , przykładowo 100 gram serka chudego , do tego moze być troszke tłuszczu, czytałem wiele razy ze nie powinno sie nic jeść na noc, bo podobno odkłada sie to w tłuszcz , wiec jak to jest z tym białkiem zjedzonym tuż przed [...]
[...] wzdęcia i biegunki. Prowadzi również do niedożywienia i niedoboru niektórych jonów (wapń, żelazo, magnez oraz cynk). Do tych płatków warto dodać: -orzechy/siemię lniane (źródło dobrych tłuszczy) -suszone owoce o niskim IG (poprawią smak, uzupełnią składniki odżywcze) np morele. - NIE MÓWIĘ O DIECIE KULTURYSTYCZNEJ PRZED STARTOWEJ, bądź [...]
[...] ograniczyć węglowodany ? Jestem na bulku Hard Mass. Z węglowodanów są płatki kukurydziane, wafle ryżowe, bułki grahamki, banany, ryż, ziemniaki, makaron. Może któreś źródło węgli jest nieodpowiednie ? Proszę o pomoc. A może dorzucić bieganie. Teraz biegam raz w tygodniu 30 minut. Zmieniony przez - brak2tak2 w dniu 2012-12-06 21:07:40 [...]
a czy oliwa to głównie źródło Omega 3? Proponuję zajrzeć do tabel Bułki mogą być raczej wątpliwej jakości o ile nie pieczesz ich samemu i warto je zastąpić wartościowszymi,mniej przetworzonymi źródłami węglowodanów
[...] Z tym BCAA to proszę jak krowie na rowie (to w nawiasie to dawkowanie? ;D) Znalazłam takie coś w dzienniku Lejjli: Jesz codziennie 5-6 posiłków, twój posiłek to zawsze źródło białka + (tłuszcz lub/i węglowodany)zawsze warzywa w nieograniczonej ilosci (nie dotyczy zieminakow i kukurydzy) wielkosci przed obrobka cieplna porcja bialka = kotlet [...]
[...] regeneracji mięśni. Dodatkowo AKG jest prekursorem glutaminy, dzięki czemu organizm potrafi nie tylko przez pare godzin, ale przez całe 24 godziny dziennie wykorzystać dobre źródło glutaminy, najważniejszego aminokwasu potrzebnego przy budowaniu masy mięsniowej. XPANSION MATRIX™ składający się z glikcojaminy, glukoronolaktonu, [...]